2017A-Πλούσιο σε εκπαιδευτικές, εθελοντικές δράσεις και εκδηλώσεις το Α’ εξαμηνο 2017 στο ΔΙΕΚ Κιλκίς

Πιο συγκεκριμένα, η εκπαιδεύτρια κ. Ιασονίδου  του τμήματος  επαγγελματικής κατάρτισης «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας» στις 06-04-2017 και στις 08-06-2017 έκανε τη διδασκαλία των μαθημάτων «Οικονομική των Επιχειρήσεων», «Επιχειρησιακές Επικοινωνίες» και «Διοίκηση Επιχειρήσεων»  στις εταιρείες Euroagro και Kleemann αντίστοιχα,  δίνοντας την ευκαιρία στους καταρτιζόμενους μας να επισκεφθούν και να δουν τη λειτουργία των εταιρειών. Επίσης, επισκέφθηκαν στις 25-05-2017 το Πιλοτικό Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου microSTARS στο Επιμελητήριο Κιλκίς.

Οι σπουδαστές του τμήματος επαγγελματικής κατάρτισης «Βοηθός Φυσικοθεραπείας»  με τον εκπαιδευτή κ. Αρβανιτίδη επισκέφθηκαν στις 25-05-2017 το κέντρο Πηλοθεραπείας-Υδροθεραπείας «Πικρολίμνη» και ενημερώθηκαν από το ειδικό προσωπικό σχετικά με τις θεραπείες που εφαρμόζονται στο Κέντρο και με την εκπαιδεύτρια κ. Γιακουμίδου στις 12-06-2017 έκαναν το μάθημα «Εργομετρία» στο Εργομετρικό Κέντρο Αθλητικής και κινητικής αξιολόγησης Metrisis στο Εθνικό Καυτατζόγλειο Στάδιο στη Θεσσαλονίκη και είδαν από ειδικά εκπαιδευόμενους αθλητικούς επιστήμονες πως γίνονται οι μετρήσεις και οι αξιολογήσεις αθλητικής απόδοσης.

Οι σπουδαστές του τμήματος επαγγελματικής κατάρτισης «Βοηθός Εργοθεραπείας» με τον εκπαιδευτή κ. Αμοιρίδη επισκέφθηκαν στις 07-04-2017 την Ορθοπεδική Κλινική του Γ. Νοσοκομείου Κιλκίς στα πλαίσια εκπαιδευτικής ενημέρωσης των μαθημάτων τους. Τους έγινε ξενάγηση στους χώρους της κλινικής  από τον ορθοπεδικό κ. Τσολάκη Νικόλαο, παρουσιάστηκε  το  οργανόγραμμα και  η λειτουργία της κλινικής,  έγινε  συζήτηση και απαντήθηκαν ερωτήσεις των σπουδαστών μας. Επίσης, επισκέφθηκαν το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς στις 26-05-2017 και ενημερώθηκαν από το ειδικό προσωπικό του Κέντρου για τα προγράμματα φυσικοθεραπείας και εργοθεραπείας που εφαρμόζονται στο Κέντρο.

Οι σπουδαστές του τμήματος «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης ? Αρχιμάγειρας (Chef)» με τον εκπαιδευτή κ. Ιωαννίδη επισκέφθηκαν στις 03-03-2017 τη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Detrop- Oenos ενώ συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σπουδαστών Αρχιμαγείρων ΙΕΚ που πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Απριλίου 2017 με τους σπουδαστές μας Κασηκτσή Αδαμαντία και Ράικο Φώτη να παίρνουν «Χρυσό Σκούφο» στην κατηγορία «Ζεστό Πιάτο Κρεάτων» και τους Μπόζη Σοφία και Τσιτάκη Μιχαήλ να παίρνουν «Χάλκινο Σκούφο» στην κατηγορία «Παραδοσιακή Συνταγή Νηστίσιμη».

Επίσης, σημαντική ήταν η συμμετοχή των σπουδαστών μας σε εθελοντικές δράσεις. Τόσο οι σπουδαστές του τμήματος «Βοηθός Φυσικοθεραπείας» όσο και του τμήματος «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης ? Αρχιμάγειρας (Chef)» συμμετείχαν ως εθελοντές στον «3ο Δρόμο Υγείας & Αλληλεγγύης» που διοργανώθηκε από το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς με τη συμμετοχή και των εκπαιδευτών τους της κ. Καρακεζίδου και του  κ. Τοπούζη αντίστοιχα ενώ σπουδαστές του τμήματος «Βοηθός εργοθεραπείας» με τον εκπαιδευτή τους κ. Αμοιρίδη συμμετείχαν εθελοντικά στο Φεστιβάλ που διοργάνωσε η ΜΚΟ Samaritans Purse για τα παιδιά του Κέντρου Προσφύγων και Μεταναστών Ν. Καβάλας στο Πάρκο «Κήπος» στο Κιλκίς.

Τέλος, πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στην πολύ πετυχημένη εκδήλωση με τίτλο «Επιλέγω Δ.ΙΕΚ Κιλκίς – Προοπτική στην Απασχόληση» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Αυστροελληνικής Καπναποθήκης στις 07-06-2017 και στην οποία συμμετείχαν πολλοί και σημαντικοί εκπρόσωποι τόσο σημαντικών εταιρειών που εδρεύουν στο Κιλκίς όσο και τοπικών φορέων.

Loading