ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Αγαπητοί μας Εκπαιδευτές και Καταρτιζόμενοι,

από σήμερα Δευτέρα 09/11/2020 ξεκινά η Τηλεκπαίδευση στο Δ.ΙΕΚ Κιλκίς. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου, σας παρέχουμε και τους δύο τρόπους εξ αποστάσεως κατάρτισης: την ασύγχρονη (OpeneClass) και την σύγχρονη (Webex).  Πλέον, ο βαθμός επιτυχίας της Τηλεκπαίδευσης  εξαρτάται κυρίως από τη δική σας ενεργητική συμμετοχή!

Παρακάτω ακολουθούν απαντημένες, οι ποιο συχνές σχετικές ερωτήσεις σας:

Ποιες ώρες θα πραγματοποιείται η Τηλεκπαίδευση;

Το Ωρολόγιο Πρόγραμμα Μαθημάτων (https://iek.kil.sch.gr/?p=1665) ισχύει κανονικά και από 09/11/2020 θα συνεχίσει να εκτελείται εξ αποστάσεως.

Μπορώ να συνδέομαι στην ασύγχρονη πλατφόρμα https://iek-kilkis.mysch.gr/eclass όποτε επιθυμώ;

Ναι. Μπορείτε να συνδέεστε στην ασύγχρονη πλατφόρμα μας όποτε θέλετε και να έχετε πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία και το υλικό των μαθημάτων σας.
Όμως ειδικά για τις ώρες που προβλέπονται στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα Μαθημάτων, όλοι οι Εκπαιδευτές και οι Καταρτιζόμενοι, οφείλουν να είναι συνδεδεμένοι στη ασύγχρονη πλατφόρμα μας, σε όλη τη διάρκεια, όλων των Μαθημάτων τους, κάθε ημέρας.
(π.χ. σήμερα Δε 09/11/2020 όλοι οι Καταρτιζόμενοι του Γ’ Εξ. Βοηθός Φαρμακείου θα πρέπει να συνδεθούν στην ασύγχρονη πλατφόρμα στις 14:30 και να μείνουν συνδεδεμένοι μέχρι τη λήξη των μαθημάτων αυτής της ημέρας στις 18:35. Μέσα από το χαρτοφυλάκιο μαθημάτων τους, μπορούν να επιλέξουν σε ποιο μάθημα θα συμμετέχουν ανάλογα με το ωρολόγιο πρόγραμμα. Έτσι στις 14:30 θα επιλέξουν από το χαρτοφυλάκιο τους το μάθημα Φαρμακευτική Φυσική και θα μείνουν εκεί μέχρι τη λήξη του, στις 16:55. Στη συνέχεια θα επιστρέψουν στο αρχικό χαρτοφυλάκιο και θα επιλέξουν το επόμενο μάθημα της ημέρας.
Ανάλογα και οι Εκπαιδευτές θα βρίσκονται συνδεδεμένοι στην ασύγχρονη πλατφόρμα σε όλη τη διάρκεια του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος τους, επιλέγοντας κάθε ώρα το τρέχων μάθημα από το χαρτοφυλάκιο τους)

Είμαι Καταρτιζόμενος πως θα μαθαίνω τον τρόπο (ασύγχρονο ή σύγχρονο ή συνδυασμό και των δύο) εξ αποστάσεως κατάρτισης του κάθε Μαθήματός μου;

Είναι στην ευχέρεια του κάθε Εκπαιδευτή να επιλέγει για κάθε του Μάθημα πως θα πραγματοποιεί την εξ αποστάσεως κατάρτιση ασύγχρονα ή σύγχρονα ή με συνδυασμό και των δύο τρόπων. Ο Εκπαιδευτής οφείλει να ενημερώνει σχετικά τους Καταρτιζόμενους, αναρτώντας Ανακοινώσεις, με τα απαραίτητα στοιχεία, στο περιβάλλον της ασύγχρονης πλατφόρμας μας.
(π.χ. εάν επιλέξει κάποια εβδομάδα να κάνει σύγχρονη θα πρέπει να αναρτήσει και τον σύνδεσμο προς το webex room μαζί με σύντομες οδηγίες για την πρόσβαση. Συνοπτικά στοιχεία μπορείτε να διαβάστε εδώ. Επίσης σε περίπτωση συνδιδασκαλιών πρέπει να διευκρινίζεται σε ποιο webex room θα γίνεται το μάθημα με την ταυτόχρονη παρουσία φυσικά και των δύο Εκπαιδευτών)

Πώς καταγράφονται οι απουσίες; Τι ισχύει στην περίπτωση των μαθημάτων που πραγματοποιούνται μόνο ασύγχρονα;

Σε όλη την περίοδο της Τηλεκπαίδευσης θα τηρείται ηλεκτρονικό απουσιολόγιο. Οι Εκπαιδευτές στα μαθήματα που γίνονται στην σύγχρονη πλατφόρμα πιστοποιούν την παρουσία των Καταρτιζομένων και συμπληρώνουν ανάλογα κάθε ώρα (όπως έκαναν και στη δια ζώσης κατάρτιση) στο ηλεκτρονικό απουσιολόγιο. Επίσης συμπληρώνουν και το δικό τους ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο.

Ειδικά για τα μαθήματα που ο Εκπαιδευτής τους έχει επιλέξει να τα πραγματοποιήσει μόνο ασύγχρονα απαιτείται  κατ’ ελάχιστο και η απάντηση ενός μικρού αριθμού ερωτήσεων-ασκήσεων ή εκπόνηση μικρών εργασιών επί της ύλης του μαθήματος, τις οποίες θα αναρτά την ημέρα του μαθήματος ο Εκπαιδευτής, ενώ ο Καταρτιζόμενος θα υποχρεούται να απαντήσει στο σύνολό τους και να τις αναρτήσει στην ασύγχρονη πλατφόρμα, μέχρι το επόμενο μάθημα.
Ο Εκπαιδευτής είναι υπεύθυνος για την αξιολόγηση της παρουσίας του Καταρτιζομένου, συνεκτιμώντας την ενεργητική δραστηριότητά του στην ασύγχρονη πλατφόρμα, καθώς και τις αναρτήσεις του στις απαιτούμενες ερωτήσεις-ασκήσεις-εργασίες του μαθήματος και κατόπιν συμπληρώνει το ηλεκτρονικό απουσιολόγιο γράφοντας στις παρατηρήσεις και το σύντομο σχόλιο του για την ανταπόκριση του Καταρτιζόμενου.

Loading